Продължаваме промяната“ трябва да се засрамят и да поемат своята политическа

...
 Продължаваме промяната“ трябва да се засрамят и да поемат своята политическа
Коментари Харесай

ГЕРБ: Питайте Настимир Ананиев кой му е дал списък на кои пътни фирми да се плаща и на кои не

 
„ Продължаваме промяната “ трябва да се засрамят и да поемат своята политическа отговорност. Това желаеха от ГЕРБ по отношение на решението на Конституционен съд, което постанови като противоконституционно решението на предишния парламент АПИ да заплати единствено половината пари на пътните строители. Именно партията сезира тогава Конституционния съд.„ Много компании евентуално ще претендират за изгубени изгоди обратно във времето. Предупреждавахме ги още тогава, че е противоконституционно решението и погазва законите. Как по този начин през парламентарна комисия ще се взема решение за заплащания по към този момент дължими суми към контрагенти на АПИ, с които тя има търговски решения. Потърпевши са българските жители, които година и половина карат по разнебитените пътища заради сходни дейности “, съобщи Николай Ненков, някогашен зам.-министър на районното развиване.
„ В игри и закачки 8 месеца са ни управлявали хора, които са били извънредно некомпетентни. И които единствено на думи имат вяра в разделянето на управляващите и в правовата страна. Това става все по-ясен факт. Конституционният съд споделя, че има неприемлива интервенция и не може Народното събрание не може да се меси в работата на изпълнителната власт по какъв начин да регламентира спор сред частни лица. И лишава фирмите от тяхното право да апелират по правосъден ред връзките си с Министерство на регионалното развитие и АПИ. От оставеното от нашия кабинет нищо не е мръднало, единствено празни приказки “, съобщи депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.
„ Едни от някогашните съдружни сътрудници си споделиха на какво им намирисва това решение – да бъдат държани в шах строителните компании и да бъдат притискани. И да вървят в нечии адвокатски адвокатски фирми. Това не са наши думи, на някогашните съдружни сътрудници, като един от тях е Йордан Караджов. Пълен документален безпорядък е било и приоритизирането на кои компании да бъде платено “, добави Нанков.„ Питайте Настимир Ананиев кой му даде този лист с компании, на които да се заплаща или да не се заплаща, съобщи по-късно Нанков през ПИК. Депутат от ГЕРБ разяснява още, че Настимир Ананиев е предложил да се заплати наново ремонт за 1,2 милиона лв., който към този момент е бил заплатен.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР